Speciality z Rakousko-Uherska
od 22. listopadu 2023
Na konec roku jsme si pro vás připravili jednu zahřívací akcičku. Nebudeme vás nalévat pálenkami (na druhou stranu víte jak se říká, proti gustu…), ale připravíme pro vás menu plné specialit inspirovaných Rakousko-Uherskou kuchyní. Těšit se můžete na husté obědové polévky, pomalu dušené maso a samozřejmě i na vídeňský řízek.
S koncem roku by měl přicházet čas zklidnění, uvolnění a intenzivních příprav na chladnější počasí. Za nás se k tomuto období hodí pořádné porce dušeného masa, kořenové zeleniny a dalších sezónních lokálních surovin. Připravili jsme pro vás celé speciální menu, inspirované Rakousko-Uherskou kuchyní, které vás zahřeje v žaludku i na duši.
Začínáme předkrmem, kterým je Terinka z vepřového kolínka s kořenovou zeleninou a jarní cibulkou. Tato tradiční původně francouzská paštika bude vyhovovat všem odpíračům klasických játrovek, místo jater je totiž plná kousků vepřového masa, v našem podání s kořenovou zeleninou a zelenou cibulkou. Polévku pro vás budeme připravovat Dršťkovou s majoránkou. Tu vám pro tentokrát nenaložíme do klasické misky, ale servírovat ji budeme v pečeném chlebu.
První z hlavních chodů naváže svou konzistencí na polévku. Je to tradiční vídeňská pochoutka, která se připravuje z hovězí květové špičky. Tato část z hovězího zadního je typická svým tukovým krytím, které masu dodává šťavnatost a extra porci chuti. Maso se podává se silným hovězím vývarem s kořenovou zeleninou, a následně s bramborami a případně salátem. Už víte? Jedná se samozřejmě o Tafelspitz. Po dosrkání vývaru se zeleninou vám k masu přidáme špenát, bramborové rösti, jablka s křenem a ochucenou majonézou. Druhým hlavním chodem je Esterházy steak z roštěné, který pro vás marinujeme v hořčici a následně podáváme s restovanou kořenovou zeleninou, kapary a opečenými brambůrky na másle s pažitkou. Abychom vás o játra naší terinkou úplně neochudili, rozhodli jsme se je zakomponovat do dalšího hlavního chodu a přiklepnout jim rovnou hlavní roli. Pochutnávat si můžete na našich Telecích játrech na bílém víně se šťouchanými brambory. Sekci hlavních chodů uzavírá do zlatova usmažený frajer – Císařský vídeňský řízek z telecí kýty, kterému budou na talíři dělat společnost vařené brambory s máslem a petrželkou.
Celou hostinu můžete uzavřít našim dezertem, kterým jsou pro tentokrát bramborové škubánky s přepuštěným máslem a cukrem. Pokud si budete chtít před Vánocemi dopřát chvilku pohody a pořádně se najíst, budeme se moc těšit na vaši návštěvu. Vytvořte si rezervaci přes náš rezervační formulář, na telefonu 730 150 220, nebo přímo u naší obsluhy.