Tankové pivo
Tankové pivo
Kam na pivo v Brně? Tu nejlepší Plzeň najdete tam, kde se čepuje z tanku. V naší Pivnici tanků najdete hned několik, během návštěvy si je můžete prohlédnout přímo v naší restauraci.
Pivo z tanku je to nejlépe ošetřené pivo. Do tanků se plní v nepropustném recyklovatelném polypropylenovém vaku a díky tomu nepasterizované pivo nepřichází do kontaktu se vzduchem dříve, než je načepováno výčepním. Jeho největší výhodou je především chuť, jelikož pivo skladované v tancích může být nepasterizované a díky tomu chutnější.
Pivo čepujeme jen do řádně umytých sklenic, na které se používají speciální mycí prostředky, aby nebyla jakkoliv znehodnocena chuť samotného piva.
Důležitou součástí čepování piva je sanitace tanků a pivního vedení, která probíhá pravidelně jednou týdně. Díky působení chemických a mechanických vlivů se likvidují nánosy pivního kamene a nežádoucí mikroorganismy, které by ovlivňovaly kvalitu piva.
Proč Plzeň?
Pivo je nejstarším a nejpopulárnějším alkoholickým nápojem na světě a jeho přiměřená konzumace je doporučená i lékaři. Obsahuje kolem 2000 obsahových látek, z nichž asi 92 % tvoří voda. Voda je to ale měkká plzeňská, a kromě ní se Plzeň dělá ještě z ječmene, žateckého chmele a kvasinek. Důležitou součástí jsou vitaminy skupiny B, kyselina listová, draslík, hořčík a další zdraví prospěšné prvky. Lidskému organismu tedy dodává především vodu a energii. Dokonce může i snižovat stres, prospívat krevnímu oběhu, srdci i trávení a oproti vínu či limonádám obsahuje i méně kilokalorií. Plzeň má ale navíc, oproti ostatním českým dvanáctistupňovým ležákům, alkoholu jen 4,4 %. Díky většímu poměru nezkvašeného extraktu ze sladu a 40 jednotkám hořkosti se tak řadí na první příčku mezi českými pivy.
Na naši návštěvu Plzeňského pivovaru, o kterou mohli naši zákazníci i soutěžit, se můžete podívat tady.
Zdroj faktických informací o pivu: Pivníobzor.cz